Veiligheidsbril

Omdat een gewone bril de ogen niet voldoende beschermt tijdens gevaarlijk werk, zijn er veiligheidsbrillen. Deze beschermen tegen chemicaliën, straling en metaaldeeltjes die richting ogen springen. Veiligheidsbrillen zijn er in een aantal modellen voor dames en voor heren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een veiligheidsbril kan voorzien worden van glazen met en zonder sterkte in gehard glas of in polycarbonaat.

Een veiligheidsbril met gehard glas is zwaarder qua gewicht dan een bril met polycarbonaat, dus zal sneller gaan afzakken. Las- en slijpspatten branden in gehard glas meteen in, wat bij polycarbonaat niet gebeurt.

Ondanks dat de glazen gehard zijn, kunnen ze bij een harde impact toch breken in onnoemelijk veel kleine stukjes, die niet meer scherp zijn.
Voor veiligheidsbrillen, die moeten beschermen tegen bepaalde chemicaliën is een bril met gehard glas de beste optie.

Voor alle andere soorten werk, denk bv. aan frezen, draaien, metaalbewerking, slijpen is een veiligheidsbril met polycarbonaatglazen het meest comfortabel.

Polycarbonaat is zeer breukvast. Mocht u hieraan twijfelen, dan nodigen wij u uit om zelf de proef op de som te komen nemen.

Alle veiligheidsbrillen kunnen gewenst voorzien worden van een multicoat (zie elders op deze site).

Tendens bij bedrijven is om hun medewerkers in het kader van de Arbowet een twee- of meerjaarlijkse screening van de ogen te laten ondergaan.
Dit wordt door ons op een speciaal screeningsformulier genoteerd en indien nodig wordt de oude veiligheidsbril of computerbril aangepast danwel vervangen door een actuele.

Voor glasblazers is er een speciale bril die beschermt tegen een te hoge intensiteit van het gele natriumlicht. Deze bril is leverbaar met en zonder sterkte. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.