Preventie van oogletsel

Duty To Warn betekent waarschuwingsplicht. Hierbij wordt u als klant door ons gewezen op het voorkomen van oogletsel.

Jaarlijks lopen meer dan 5000 mensen oogletsel op o.a. door sportactiviteiten. Daarvan wordt 10% maatschappelijk blind. D.w.z. minder dan 10% zicht. Volgens diverse websites van zorgverzekeraars ontstaan 30% van de gevallen van oogletsel thuis, 30% op het werk of op school en de overige 30%-40% tijdens sport en spel. Uit onderzoek van de Stichting Consument & Veiligheid ontstaan ook veel oogletselongevallen door versplinterde brillenglazen. Volgens de oogartsen zou 90% van de oogletselongevallen voorkomen kunnen worden. Brillenglazen vervaardigd van het praktisch onverwoestbare polycarbonaat worden door de oogheelkunde en diverse zorgverzekeraars ten zeerste aanbevolen ter preventie van oogletsel.

hamer_edit

Links: Polycarbonaat brillenglas
Rechts: Standaard CR39 kunststof brillenglas

ZIEN ons kostbaarste bezit
Volgens een onderzoek van het IPSOS vindt 87% van het publiek dat het zien de belangrijkste zintuiglijke ervaring is. Daarvan heeft 70% grote angst voor het verliezen van het zicht. Vandaar dat optimale oogbescherming meer dan gewenst is. Voor brildragende kinderen en brildragende mensen met epilepsie is de keuze voor polycarbonaat brillenglazen nagenoeg een must.

GIA Crystal™ Brillenglazen: De beste bescherming voor uw ogen!
Normale kunststof- en minerale brillenglazen zijn gemakkelijk per ongelijk te versplinteren, waardoor de kans op oogletsel aanwezig is. GIA Crystal brillenglazen zijn gemaakt van polycarbonaat, een uniek materiaal ontwikkeld door de NASA‚ voor gebruik in de ruimtevaartindustrie. Zo zijn de ramen van de space-shuttle en de vizieren van astronauten uit polycarbonaat vervaardigd. GIA Crystal brillenglazen combineren veel optische voordelen om uw ogen in elke situatie de best mogelijke bescherming en comfort te bieden. Onderstaande grafiek geeft weer dat de breukgevoeligheid van Polycarbonaat minimaal is ten opzichte van mineraal glas en CR39 standaard kunststof. Deze breken relatief gezien zeer snel, zelfs al is het minerale glas gehard (nr.1 t/m 6) en is het CR39-standaard kunststof glas op “veiligheidsdikte” geslepen volgens richtlijnen voor de veiligheid (nr.7 t/m 9). De drie rechtse balken (nr.10 t/m 12) geven de extreem hoge impact weerstand aan en de veiligheid die Polycarbonaat daardoor biedt, overal en altijd.

Hoe sterk het materiaal polycarbonaat is wordt in onderstaand YouTube filmpje op een extreme manier getest op het windscherm van een motor.

 

impactenergie

1 mineraal-glas thermisch gehard zonder sterkte
2 mineraal-glas thermisch gehard sterkte +2.00
3 mineraal-glas thermisch gehard sterkte -2.00
4 mineraal-glas chemisch gehard zonder sterkte
5 mineraal-glas chemisch gehard sterkte +2.00
6 mineraal-glas chemisch gehard sterkte -2.00
7 CR39-kunststof zonder sterkte
8 CR39-kunststof sterkte +2.00
9 CR39-kunststof sterkte -2.00
10 Polycarbonaat zonder sterkte
11 Polycarbonaat sterkte +2.00
12 Polycarbonaat sterkte -2.00

Lichter: comfortabele Brillenglazen
GIA Crystal brillenglazen hebben een zeer laag soortelijk gewicht. GIA Crystal brillenglazen zijn respectievelijk 57% en 37% lichter dan minerale- en normale kunststofglazen (CR-39).

Dunner: Esthetische Brillenglazen
GIA Crystal brillenglazen hebben een hoge brekingsindex (n = 1.6). Het brillenglas valt in de categorie High-Index. Bovendien kunnen GIA Crystalbrillenglazen bij negatieve sterktes met een zeer dunne middendikte geslepen worden (1.2 mm) met behoud van de fysieke slagvastheid. Een dunne middendikte resulteert in dunne randen. Het oppervlak van alle soorten Gia-Polycarbonaat brillenglazen wordt a-sferisch geslepen. Dit betekent vlakker, dunner maar ook met minder vervormingen dan een standaard-CR39-kunststof brillenglas. De beeldkwaliteit in alle kijkrichtingen wordt beter en stabieler. Deze techniek wordt ook veel toegepast in lenzen van foto apparatuur.

Voor de hogere sterktes brillenglazen is er binnen de
Freeform techniek een nieuwe ontwikkeling om de glazen nog mooier/ dunner te slijpen.

Dit is de “ThinTechLens” optie. Kijkt U maar eens op www.thintechlens.com.

Onverwoestbaar
10 tot 60 keer sterker dan normale kunststof brillenglazen. GIA brillenglazen zorgen voor optimale bescherming van uw ogen tegen oogletsel.

Anti-reflectie
GIA brillenglazen kunnen voorzien worden van GIA Crystal Hard AR,multi-ontspiegeling.

Kraswerend
Super kraswerend gehard, getest met 0000 staalwol.

UV-Blok
Blokkeert 100%, UVA en UVB straling (290Nm ~ 390Nm). GIA brillenglazen helpen staarvorming te voorkomen. In onderstaande grafiek is zichtbaar gemaakt dat kroonglas (groene balk) maar UV-blokkeert tot de golflengte 300nm. Een CR39 standaard kunststof brillenglas (oranje balk) tot 350nm., en een Polycarbonaat brillenglas (paarse balk) tot 380nm.. Dit is dus de hoogste beschermingsgraad in alle omstandigheden, overal en altijd.

uvblok

Impact-Resistant brillenglazen zijn in veel variaties verkrijgbaar.

  • Als gewone brillenglazen zonder leesgedeelte of al dan niet met zichtbaar of onzichtbaar leesgedeelte.
  • Als sportbrilenglazen, al dan niet op een speciale curve geslepen voor beter zicht naar opzij zonder vervorming. Superlicht in gewicht en super veilig!
  • Er bestaat een apart kleurengamma voor Impact-Resistant brillenglazen.

kleurendoos_totaal

Een bepaalde kleur geeft bij de ene persoon meer rust aan de ogen als een andere kleur.

Mede door de gevoeligheidsdrempel voor licht te meten kan men de meest comfortabele kleur uitkiezen.

We hebben alle kleuren zonneglazen zonder sterkte op voorraad dus u kunt snel uw nieuwe zonnebril gaan gebruiken. Voor niet-brildragers dus ook een zonnebril als een maatpak.

De glazen met correctiesterkte worden speciaal gemaakt. Impact-Resistant brillenglazen zijn er in Transitions snel-meekleurend bruin en grijs. Het donker en weer lichter kleuren gaat beduidend sneller dan een aantal jaren geleden.
Heel praktisch als men veel buiten is, bij het sporten e.d., waar men zo weinig mogelijk bagage wil meenemen.
Deze glazen zijn er als aparte verteglazen en met onzichtbaar leesgedeelte.

overig_edit

 

Impact-Resistant brillenglazen zijn er ook in gepolariseerde uitvoering. Dit laat het licht in een bepaalde richting door waardoor men minder reflecties waarneemt. Vooral bij spiegelingen op water en op het wegdek geven deze glazen een groot comfort.

 

Links: Polaroid met MULTICOAT
Rechts: Standaard zonneglas

lens

Eigenschappen:

– Polarizerend, hinderlijke schitteringen worden weggefilterd
– Heldere contrastverhogende kleur
– Verkeersveiligheid verhogend door beter zicht
– Verhoogt het visuele comfort zonder hinderlijke weerkaatsingen
– HMC AR coating mogelijk (advies)
– Enkelvoudige- en Multifocale uitvoering
– Curvemaatwerk in Enkelvoudig mogelijk

Impact-Resistant brillenglazen kunnen zonder problemen van een MULTICOAT voorzien worden.

multicoat_edit

Een Multicoat is een combinatiecoating van een harde anti-kras-coating gecombineerd met een super ontspiegeling.

Deze laat bijna geen hinderlijke schittering meer zien in de brillenglazen.

Verder zit er een waterafstotende toplaag bovenop en als extra is er een electrisch geleidende coating mee opgedampt die antistatisch werkt tegen vuil en stof.

Op de foto is het  alleen het midden van het glas van een multicoat voorzien, het verschil is duidelijk zichtbaar.