Over ons

Piet Andriessen B.V. heeft naast de gewone brillen in allerlei uitvoeringen en prijsklassen nog meer specialismen.

Het betreft veiligheidsbrillen en computerbrillen.
Deze vormen een eigen tak binnen de optiek en we kunnen ons beroepen op tientallen jaren ervaring en veel tevreden klanten.

DSCF0035_klein

Alle brillen, veiligheidsbrillen, computerbrillen, zonnebrillen en contrastbrillen voldoen aan de CE-norm en de vereiste Europese regelgeving.

Een goede bril begint met een goede oogmeting en ook de oogdrukmeting voor 40-plussers is bij ons een standaardprocedure.

Waarom oogdrukmeting en hoe kan een hogere oogdruk ontstaan?
Binnen in het oog heerst een bepaalde druk om de vorm van het oog te behouden. Deze druk wordt op peil gehouden doordat er in het oog vocht wordt aangemaakt en afgevoerd met een bepaalde snelheid. Als de afvoerkanaaltjes verstopt raken kan het vocht niet meer met dezelfde snelheid worden afgevoerd, met als gevolg dat de druk stijgt.

Dit is niet meteen merkbaar, het is een sluipend proces dat jaren kan duren. Bij het ontbreken van een regelmatige oogdrukcontrole heeft men niet meteen in de gaten of de oogdruk in orde is. Het risico hiervan is, dat ongemerkt de druk hoger wordt.

Een te hoge druk kan eerst gedeeltes van het gezichtsveld laten uitvallen en later totale blindheid veroorzaken. Bij ongeveer 3% van de 40-plussers komt stijgende oogdruk voor.

Een hogere oogdruk is nog geen glaucoom, maar kan er wel toe leiden. Als men er op tijd bij is, kan de oogdruk goed onder controle gehouden worden door middel van oogdruppels.
De oogdrukmeting gebeurt op een snelle en nauwkeurige manier zonder het oog aan te raken. U krijgt meteen te horen hoe het met uw oogdruk staat. Een afspraak voor een oogmeting is wel gewenst, het is niet verplicht.

Daarna volgt overleg over het montuur en de gewenste glazen. In ons advies wordt ook aandacht besteed aan de wijze waarop u uw bril gaat gebruiken, bv. voor computergebruik.